Taratorlu Kalkan Tavanın Yapılışı

Malzeme listesi - 5-6 parça kalkan balığı - 3 tepeleme yemek kaşığı un - 2 diş sarmısak - 2 çay kaşığı tuz, karabiber Kızartmak için; - 8 yemek kaşığı zeytinyağı - 30 gr tereyağı Hazırlanışı Balıkçınızda porsiyonluk parçalara ayırttığınız kalkan balıklarını iyice yıkayıp süzün. Unu tepsi gibi geniş bir kaba koyun. Üzerine tuz ve karabiberi serpip elinizle iyice karıştırın. Sarmısakları soyup pirinç tanesi büyüklüğünde doğradıktan sonra unlu karışımın üzerine ekleyin ve tekrar karıştırın. Diğer taraftan, tereyağı ve zeytinyağını geniş bir teflon tavaya koyup orta ısılı ateşte iyice kızdırın. Unlu karışıma iyice buladığınız balık parçalarını kızgın yağda, arkalı önlü, iyice sararıncaya kadar kızartıp kağıt havlunun üzerine alın. Balıkları, fazla yağlarını emdirdikten sonra servis tabağına alın. Haşlayıp mayoneze buladığınız patatesler ve yeşil salatayla birlikte servise sunun. Kalkanları isterseniz tarator sos eşliğinde de servise sunabilirsiniz. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder