Tatlı Kaygana tarifi

Malzeme listesi - 2 su bardağı un - 4 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı ) - Yarım su bardağı yoğurt - 2 çay kaşığı limon suyu - 2 çay kaşığı karbonat Kızartmak için; - 2 su bardağı ayçiçek yağı Şerbeti için; - 2 su bardağı tozşeker - 3 su bardağı su Hazırlanışı Şerbeti hazırlamak için; su ve tozşekeri küçük bir tencereye aktarıp kısık ateşte, karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra altını kapatıp ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. Yumurta, yoğurt ve limon suyunu derin bir kaba aktarıp iyice çırpın. Üzerine karbonat ve unu ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 20-30 dakika kadar bekletin. Diğer taraftan, sıvıyağı derin bir tava ya da orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kızdırın. Unlu karışımdan tatlı kaşığı yardımıyla alıp parmağınızın ucuyla sıyırarak kızgın yağa aktarın. Top top kızaran hamurları el süzgeciyle süzerek yağdan alıp henüz sıcak haldeyken soğuk şerbetin içine koyun. Şerbetin içinde en az 10-15 dakika beklettiğiniz hamurları servis tabağına alın ve servise sunun. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder