Sebze Suflesi Tarifi
Malzemeler
1 adet kereviz
1 adet havuç
1 adet pırasa
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı silme un
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Küp küp doğradığınız kerevizi limonlu suda bekletin. Havuçları ve pırasanın beyaz kısımlarını jülyen doğrayın. Sebzeleri tereyağında kavurun. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın. Akları kar gibi olana dek çırpın. Sebzeleri un, yumurta sarıları, tuz ve karabiberle harmanlayın ve yumurta aklarını da katıp karıştırın. Sufle kalıplarını yağlayıp sebzeli karışımı pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder