Tavuklu Krep Tarifi

6 kişilik Malzemeler 1 su bardağı un 2 su bardağı süt 3 yumurta 1 çay kaşığı tuz Yarım çay bardağı zeytinyağı İçi için: 400 gram tavuk eti 1 soğan 2 domates 1 havuç 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı salça 100 gram kaşar peyniri Yapılışı: Derince bir kabın içine yumurtaları kırın. Üzerine sütü, unu, zeytinyağını ekleyip iyice çırpın. Bu harç boza kıvamından biraz daha akışkan olmalıdır. 5 dakika dinlendirin. Bu arada rendelenmiş soğanı tereyağında 2 dakika kavurun. Üzerine çok küçük doğranmış tavuk etlerini ekleyip kavurmaya devam edin. Salça, domates ve rendelenmiş havucu da üzerine ilave edip 10 dakika kadar pişirin. İstediğiniz baharatları ekleyip ocaktan alın. Krep harcını yağsız tavaya kaşıkla dökerek, iki yüzünü de pişin. Tavuklu harcı içlerine paylaştırıp kaşar peyniri ekleyip katlayın. Fırın tepsisine dizip üzerlerine de kaşar peyniri serpin ve 190 derecelik fırında 5 dakika pişirip çıkartın, sıcak servis yapın Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder