Yufkalı Köfte Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı
4 dilim bayat ekmek
150 gr. dana eti
1 çay kaşığı kimyon
100 gr. koyun eti
2 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
200 gr. tavuk eti
2 adet yufka
1 adet yumurta
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Yufka ve fıstık hariç tüm malzemeyi mutfak robotunda çekin. Fıstığı ilave edip yoğurun. Harcı ikiye bölün. Her bir parçayı rulo yapıp yufkalara sarın, en az yarım saat buzdolabında bekletin. Bir santimetre eninde halkalar keserek şişlere geçirin ve fırın ızgarasında pişirin.
Alıntıdır.
Etiketler:
antep fıstığı,
dana eti,
et,
ET YEMEKLERİ,
kıyma,
KIYMALI - KÖFTELİ,
tarif,
tavuk eti,
yufka
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder