Bademli Kek Tarifi

8 kişilik Malzemeler 4 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağı 2 çay bardağı süt 1 havuç 2 çay bardağı ceviz içi 10 adet kuru incir 1 çay bardağı badem 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 su bardağı un Yapılışı: Derin bir kabın içine yumurtayı kırıp çırpın. Üzerine şekeri de ekleyin 3 dakika daha beraber çırpın. Süt, sıvı yağı ilave edin. Havucu rendeleyip karışımın içine ekleyin. 10 dakika sıcak suda beklemiş kuru inciri çok ince bir şekilde kıyın ve yumurtalı karışıma ekleyin. Kıyılmış cevizi, bademleri, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Unu da yavaşça ekleyip boza kıvamında bir karışım hazırlayın. Yağlanmış unlanmış küçük kek kalıplarına boşaltıp 180 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Üzerine kıyılmış badem ve pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz. İçine havuç ve incir konması bu keki daha da besleyici yapıyor. İstenirse havuç ve incir koymadan da yapılabilir. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder