Bisküvili Limonlu Tart Tarifi

Malzeme listesi Hamur için; - 1 paket kakaolu bisküvi (25-30 adet) - 1 tepeleme yemek kaşığı kakao - 2 tepeleme yemek kaşığı toz şeker - 100-150 gr bitkisel margarin (Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olmalı.) Üzerinin limonlu kreması için; - 4 adet yumurta sarısı + 1 adet bütün yumurta - 3 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi - 2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası (Buğday nişastası da kullanabilirsiniz.) - 50 gr tereyağı - 1 paket hazır süt kreması (200 ml) - İsterseniz 1 paket krem peynir (200 gr) Hazırlanışı Önce 20-25 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbının her tarafını alüminyum folyoyla kaplayın. (Dibini ve kenarlarını.) Hamur için bisküvileri robotta çekip un haline getirin ve derin bir kaba koyun. Kakao ve toz şekeri ilave edin. Yumuşamış yağı katıp parmak uçlarınızla yoğurun. Sonra da bisküvi hamurunu kalıbın içine bastırarak yerleştirin. Buzdolabına koyup bekletin. Limonlu krema için ufak bir tencereye yumurta sarılarını ve bütün yumurtayı koyun. Limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu katın. Nişasta, toz şeker ve yağı ekleyip tencereyi kısık ateşin üzerine yerleştirin. Özellikle bir tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak sos muhallebi kıvamına gelip kaynayıncaya kadar pişirin. Sos kaynar kaynamaz ocaktan alın. İçine krema ve isterseniz krem peyniri katıp tekrar çırparak karıştırın. Hafif ılıtın. Sonra da bisküvi hamurunu dolaptan çıkarıp hafif ılınan kremayı üstüne boşaltın. Fırını 150 dereceye ve alt-üst konuma getirip 10 dakika önceden ısıtın. Sıcak fırında limonlu tartı 50-55 dakika pişirip çıkarın. Önce dışarıda soğutup sonra buzdolabına koyun. En az 5-6 saat veya bir gece buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servise sunun. Not: Servise sunmadan önce üzerine hazır çikolatalı sos gezdirebilirsiniz. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder