Mercimekli Mantı Çorbası Yapımı

Malzeme listesi - 1 su bardağı haşlanmış mercimek - 2 su bardağı hazır minik Kayseri mantısı - 8 su bardağı su (Et ya da tavuk suyu da kullanabilirsiniz.) - 2 su bardağı yoğurt - 1 adet yumurta - 2 yemek kaşığı un - 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pulbiber - 1 yemek kaşığı kuru nane - 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ (20 gr tereyağı da kullanabilirsiniz.) Hazırlanışı Et ya da tavuk suyunu tencereye aktarıp kaynatın. Kaynamaya başlar başlamaz mantıyı ve haşlanmış mercimeği tencereye koyup sık sık karıştırarak pişirmeye başlayın. Yumurta ve unu derin bir kaba aktarıp tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Yoğurdu ekleyip tekrar çırpın. Tuz ve kırmızıbiberi de serpiştirin. Kaynayan çorbanın suyundan 1 kepçe kadar alıp yoğurtlu karışıma ekleyerek karışımın ılık hale gelmesini sağlayın. Bu ılık sosu, bir taraftan çorbayı karıştırmaya devam ederek tencereye aktarın. Sık sık karıştırmaya devam ederek çorbayı en az 10 dakika, mantılar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine sıvıyağda ya da tereyağda pişirdiğiniz naneyi gezdirin. Sıcak sıcak servise sunun. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder