Çemenli Poğaça Tarifi
Malzeme listesi
- 1 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı toz maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı sıvıyağ
- Alabildiği kadar un
Üzeri için;
- 2 adet yumurtanın sarısı
İçi için;
- 4-5 adet macun kıvamında çemen
Hazırlanışı
Ilık su, toz maya ve toz şekeri derin bir yoğurma kabına koyup çatalla çırpın. 5 dakika kadar mayalanmasını bekleyin. Ilık süt, yumurta ve sıvıyağı ekleyip çatalla tekrar çırpın. Unu da azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Kulak memesinden biraz yumuşak ve ele çok hafif yapışan bir hamur elde ettiğinizde un eklemeyi bırakın. Hamuru toplayıp üzerini mutfak peçetesiyle örterek oda sıcaklığında 40 dakika kadar dinlendirin.
Kabarıp mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları önce yuvarların, sonra işaret parmağınızla üzerlerine bastırarak çukur oluşturun.
Bu çukurlara macun kıvamındaki çemenden birer çay kaşığı kadar koyup kapatın ve tekrar yuvarlayın. Üzerlerine çok hafif bastırıp fırça yardımıyla, çırpılmış yumurta sarısı sürün. Poğaçaları fırın kağıdı serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında en az 40 dakika, altın sarısı oluncaya kadar pişirip çıkarın. Ilık olarak servise sunun.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder