ÇörekOtlu Poğaça Yapımı
8 kişilik
Malzemeler
15 gram yaş maya
3,5 su bardağı un
1 yumurta
2 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine 1 çorba kaşığı çörek otu
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Derin bir kabın içinde yaşmaya ve sütü karıştırıp 10 dakika bekletin. Üzerine yumurta, şeker, tuz, mahlep, zeytinyağı ve unu ilave ederek yumuşak bir hamur olana dek yoğurun. Bu hamuru bir saat kadar dinlendirip ceviz büyüklüğünde parçalar alın, yuvarlayın tepsiye dizin. Tepside 5 dakika daha bekleyin. Fırına vermeden yumurta sarısı ve üzerine çörek otu serpip 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirin.
Alıntıdır.
Etiketler:
çörekotlu poğaça,
Poğaça,
tarif,
TUZLULAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder