Hindi Füme Tarifi

MALZEMELER 6 adet tavuk budu 12 dilim hindi füme 2 çorba kaşığı tereyağı 5-6 dal maydanoz Karabiber 2 diş dövülmüş sarımsak Tuz Sebze garnitürü için: 250 gr. brokoli 3 adet patates 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Pul biber Hazırlanışı Yumuşak tereyağı, ince kıyılmış maydanoz ve dövülmüş sarımsağı tavuk butlarının üzerine ve deri altlarına sürün. Her tavuk buduna iki hindi füme dilimi sarın ve mutfak ipiyle bağlayın, 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Dilimlenmiş patates ve çiçeklerine ayrılmış brokoliyi fırın tepsisine koyun. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuz ve baharat serpin. 200 derece fırında pişirip tavukla birlikte servis yapın. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder