Hindi Füme Tarifi
MALZEMELER
6 adet tavuk budu
12 dilim hindi füme
2 çorba kaşığı tereyağı
5-6 dal maydanoz
Karabiber
2 diş dövülmüş sarımsak
Tuz
Sebze garnitürü için:
250 gr. brokoli
3 adet patates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Hazırlanışı
Yumuşak tereyağı, ince kıyılmış maydanoz ve dövülmüş sarımsağı tavuk butlarının üzerine ve deri altlarına sürün. Her tavuk buduna iki hindi füme dilimi sarın ve mutfak ipiyle bağlayın, 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Dilimlenmiş patates ve çiçeklerine ayrılmış brokoliyi fırın tepsisine koyun. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Tuz ve baharat serpin. 200 derece fırında pişirip tavukla birlikte servis yapın.
Alıntıdır.
Etiketler:
hindi,
hindi füme,
tarif,
TAVUK - HİNDİ vs..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder