Kakaolu Tahinli İrmik Helvası Tarifi

Malzeme listesi - 150 gr. bitkisel margarin (50 gr. tereyağı + 8 yemek kaşığı zeytinyağı da kullanabilirsiniz) - 2 su bardağı irmik - 2-3 yemek kaşığı dolusu dolmalık fıstık (çam fıstığı) (soyulmuş badem ya da fındık da kullanabilirsiniz) - 3 su bardağı sıcak süt - 2 yemek kaşığı tahin - 1 buçuk su bardağı tozşeker - Varsa 1 adet limon kabuğunun rendesi - Ayrıca 1 paket hazır çikolata sosu Hazırlanışı Margarini orta boy teflon tencerede kızdırıp dolmalık fıstıkları ekleyin ve karıştırarak, fıstıklar altın sarısı renk alıncaya kadar, 1-2 dakika kavurun. Üzerine hemen irmiği ekleyip kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, yaklaşık 15-18 dakika, irmiğin rengi sarı-kahverengi olmaya başlayıncaya kadar kavurmaya devam edin. Diğer taraftan, sıcak süt, tahin ve tozşekeri derin bir kapta karıştırın. Şeker iyice eriyinceye kadar arada sırada karıştırmaya devam edin. Rengi iyice sararan ve annelerimizin deyimiyle “miyanesi gelen” irmiğin üzerine, şekerli sıcak sütü ekleyin. Hızla ve 1 dakika kadar karıştırıp tencerenin kapağını hemen kapatın. İrmiğin sütünü çekmesi için çok kısık ateşte 5-6 dakika hiç karıştırmadan pişirin. Ocaktan alın ve yine kapağını hiç açmadan 10 dakika daha dinlendirin. Sonra da üzerine rendelenmiş limon kabuğunu serpiştirip karıştırın. Sıcakken servis tabağına aktarın. Hazır çikolata sosunu tarife uygun şekilde hazırlayıp üzerine gezdirerek servise sunabilirsiniz. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder