Kalburabastı Tatlısı Tarifi

Malzeme listesi - 1 çay bardağı eritilmiş bitkisel margarin - 1 çay bardağı sıvıyağ - 1 çay bardağı yoğurt - 1 paket kabartma tozu - Yaklaşık 3,5 su bardağı un (Ya da 3 su bardağı + 1 tepeleme yemek kaşığı un) İçi için; - 1 su bardağı ceviz ya da fındık Şurup için; - 2,5 su bardağı su - 2,5 su bardağı toz şeker - 1 yemek kaşığı limon suyu Hazırlanışı Eritilip ılıtılmış yağ, sıvıyağ ve yoğurdu derin ve geniş bir kaba aktarın. Kabartma tozunu ekleyip unu da azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Kulak memesinden yumuşak olan ama ele yapışmayan hamuru toplayın. Hamurdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuçlarınızın arasında yuvarlayın. Sonra da üzerlerine bastırıp oval hale getirin. İçlerine ceviz ya da fındık içi koyup uçlarını birleştirerek kapatın. Tatlıları poğaça şeklinde de yapabilirsiniz. Hazırladığınız kalburabastıları fırın kağıdı serilmiş ya da yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. 5 dakika önceden ısıtıp 160 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirip çıkarın. Şurubu hazırlamak için su ve toz şekeri orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte ısıtın. Kaynama başlayınca limon suyunu ekleyip ocağın altını kısın. Kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Hafifçe ılık hale gelen sıcak şurubun içine soğumuş olan tatlıları aktarıp en az 15 dakika bekletin. Çıkarıp servise sunun. Alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder