Rize Yöresinden Hamsi Kuşu Tarifi
Hamsi kuşu (Rize)
Malzeme listesi
- 1 kg hamsi
(Kılçıkları tamamen ayıklanmış olmalı.)
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Arası için;
- 2 adet taze yeşil soğan
- 1 demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
Kızartmak için;
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı
Kılçıkları ayıklanıp başları koparılmış hamsileri yıkayıp süzgece koyun. Üzerlerine tuz ve karabiber serpip süzülmelerini bekleyin. Mısır ununu bir tepsiye yayın.
Ara harcını hazırlamak için ayıklanmış soğanları incecik dilimleyin.
Maydanozu da çok ince doğradıktan sonra soğanla karıştırın. Varsa 5-6 yaprak taze naneyi incecik doğrayarak katın.
Hamsilerden birini açarak avucunuzun ortasına koyun. Soğan ve maydanoz karışımından 1 tatlı kaşığı kadar alıp hamsinin ortasına koyun.
Bir diğer hamsiyi derisi dışarıya bakacak şekilde avucunuzdaki hamsinin üzerine kapatıp bastırın. Bütün hamsilere aynı işlemi uygulayın.
Sıvıyağın 2 yemek kaşığını 24-28 santim çapındaki bir tavaya koyun.
Hazırladığınız hamsileri mısır ununa önlü arkalı bulayın. Tavaya yan yana dizin.
Tavayı orta ısılı ateşe oturtup hamsileri 5 dakika kadar kızartın.
Düz bir kapak yardımıyla ters çevirip alt tarafını da kızartın.
Servis tabağına alın. Sıcak sıcak ve yanında bol salatayla servise sunun.
Alıntıdır
Etiketler:
balık,
DENİZ ÜRÜNLERİ,
hamsi,
hamsi kuşu,
mısır unu,
rize,
tarif,
taze nane,
taze soğan,
yöresel lezzetler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder