Osmanlı Pilavı Tarif

4 kişilik Malzemeler 500 gram kıyma 1 soğan 1 yumurta 2 su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı su Yarım kilo ıspanak 1 çay bardağı zeytinyağı 3 diş sarımsak Tuz, karabiber, kırmızı pul biber 1 kırmızı közlenmiş biber Yapılışı: Köftesini hazırlamak için kıyma, soğan ve yumurtayı bir kabın içinde iyice yoğurun. Baharatları da ekleyip küçük köfteler yapın ve yağda kızartın. Diğer tarafta tencerede tereyağı ve zeytinyağını birlikte kızdırın. Yıkanmış ıspanakları ezilmiş sarımsakla birlikte 5 dakika kadar kavurup pişirin ve bir kanara alın. Aynı kap içinde pirinçleri kavurun. Pirinçlerin üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatın. 20 dakika pişirin. Servis yaparken kızarmış köfteleri kasenin içine yerleştirin. Ispanakların içine doğranmış kırmızıbiberleri karıştırın. Köftenin üzerine pilavı ve araya ıspanaklı karışımı yerleştirin. Servis tabağına ters çevirin. Sıcak olarak ikram edin. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder