Bezelyeli Tavuk Dolması
Malzemeler (6 Kişilik)
3 adet tavuk göğsü
1 közlenmiş kırmızıbiber
6 dal maydanoz
Yarım demet dereotu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, pul biber
20 gram beyaz peynir
Yapılışı: Tavuk etlerini hafifçe dövün. Daha sonra bir bıçakla tamamen kesmeden, tavuk etlerinin ortasını cep şeklinde açın. Kıyılmış yeşillikleri, beyaz peyniri ve baharatları ekleyip bu karışımı tavukların içine doldurun ve kürdan yardımıyla kapatın. Tavaya zeytinyağını koyup etleri önlü arkalı pişirin. Üzerine sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve 10 dakika daha pişirin.
Alıntıdır.
Etiketler:
bezelye,
sebze,
SEBZELER,
tarif,
TAVUK - HİNDİ vs..,
tavuk dolma,
tavuk göğsü
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder