Pazılı Yoğurtlu Börek Tarifi

6 kişilik Malzemeler 2 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvıyağı 2 yumurta 2 su bardağı un 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz 1 kilo pazı 1 soğan Yapılışı: Pazıları bol suda yıkayıp süzün. Yaprak kısımlarını ince ince kıyın. Rendelenmiş soğanla beraber karıştırıp bir kenarda bekletin. Bu arada derin bir kabın içinde yumurta, yoğurt ve sıvıyağı iyice çırpın. Üzerine unu, karbonatı ve tuzu da ekleyip karıştırın. Yumuşak bir karışım olan bu harcın yarısını fırın kabına döküp üzerine de pazılı harcı döşeyin. Kalan yoğurtlu karışımı da pazıların üzerini kapatacak şekilde dökün. 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder