Portakallı Profiterol Tarifi

6 kişilik Malzemeler 1 su bardağı un 2 çorba kaşığı pirinç unu 1 su bardağı su 3 yumurta 3 çorba kaşığı şeker 4 çorba kaşığı tereyağı Kreması için 1 çorba kaşığı mısır nişastası 2 su bardağı süt 1 su bardağı portakal suyu 1 çay bardağı şeker 3 çorba kaşığı un 1 yumurta 2 paket vanilya Yapılışı: Suyu bir tencereye alın, üzerine tuz ve tereyağını ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine un ve pirinç ununu ekleyip kenarlara yapışmayan bir top olana kadar kavurarak pişirin. Ocaktan alın ve biraz ılımaya bırakın. Yumurtaları teker teker bu karışıma yedirin. İçine şekeri de ekleyin. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçaları sıkma torbası yardımıyla fırın tepsinse aralıklı olarak dizin. 190 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Bu arada kreması için tencerenin içine yumurta, un, nişasta ve şekeri ekleyip çırpın. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp içine vanilya, portakal kabuğu rendesi ve suyunu ekleyip çırpın. Soğuyunca bu kremayı ikiye böldüğünüz hamurların içlerine doldurup servis tabağına dizin. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder