Pirçikli Pilav Tarifi
Malzeme listesi
- 1 adet orta boy bütün tavuk (900 gr-1200 gr)
- 2 su bardağı lüks baldo pirinç
- 3 adet uzun ince havuç
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı sade yağ
(Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı da kullanabilirsiniz)
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Bütün tavuğu yıkadıktan sonra varsa bir düdüklü tencerede üzerine çıkacak kadar suyla haşlayın.
Süzün ve etlerini kemiklerinden ayırıp irice didikleyin. Pirinci kaynar tuzlu suda 40 dakika kadar bekletin.
Sade yağ ya da zeytinyağını geniş bir pilav tenceresine koyup orta ısılı ateşte kızdırın. İncecik yemeklik doğranmış soğanları ve yıkanıp süzülmüş pirinci tencereye aktarın. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak en az 5 dakika kavurun. Üzerine hemen kibrit çöpü formunda doğranmış havuçları aktarın. Karıştırmaya devam ederek 2 dakika daha kavurun.
Sıcak tavuk suyunu kavrulan havuçlu pirincin üzerine aktarın. (Et suyu ölçüsü pirincin tam iki katı olmalı. Yani 2 su bardağı pirince 4 su bardağı et suyu kullanılmalı.) Tuz ve karabiberi serpiştirip haşlanmış didiklenmiş etleri ilave ettikten sonra karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ısılı ateşte, pilav suyunu tamamen çekip göz göz oluncaya kadar pişirdikten sonra ocağın altını kısın.
Pilavı kısık ateşte, 4-5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tencerenin kapağını açıp kağıt havlu örtün ve tekrar kapatıp en az 20 dakika dinlendirin.
Dinlenen pilavı karıştırıp servis tabağına aktarın.
Alıntıdır.
Etiketler:
baldo pirinç,
pilav,
PİLAV - BULGUR,
pirçikli pilav,
tarif,
tavuk
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder