Tonbalığı Köftesinin Yapılışı
Tonbalığı Köftesi
8 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzeme listesi
- 2 kutu tonbalığı konservesi (160 gr)
- 3 adet orta boy patates
- Yarım demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 1 çay bardağı konserve mısır
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Kızartmak için;
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
(3 dilim bayat ekmeği çekerek de kullanabilirsiniz)
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
Hazırlanışı
İyice yıkayıp soymadan dörde böldüğünüz patatesleri, bol tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp henüz sıcak haldeyken soyduktan sonra ezerek püre haline getirin. Patates püresini derin bir kaba aktarın. Üzerine çok ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyin.
Yağını iyice süzdüğünüz tonbalığını ve suyunu süzdüğünüz konserve mısırı ilave edin. Tuz ve karabiberi serpip mayonezi katın. İyice yoğurduğunuz köfte harcından kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuçlarınız arasında yuvarlayın. Yuvarlak parçalara parmak şekli verdikten sonra yassı hale getirin. Köfteleri önce hafifçe çırpılmış yumurtaya, sonra da galeta unu ya da robotta çekilmiş bayat ekmek kırıntılarına bulayıp kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını aldığınız köfteleri servise sunun.
Alıntıdır.
Etiketler:
balık,
DENİZ ÜRÜNLERİ,
köfte,
tarif,
ton,
ton balığı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder