Ballı Pankek Yapımı
Malzeme listesi
1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 1 su bardağı sade kekun (hazır satılıyor)
Ayrıca;
- 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
Derin bir kabın içine oda sıcak-lığındaki yumurta ve yine oda sıcaklığındaki sütü koyun. Şekeri koyup tel çırpıcıyla en az 2 dakika, şeker eriyinceye dek çırpın. İçine hazır kekunu ilave edip yine çırpmaya devam edin. Pürüzsüz bir kıvam elde etmelisiniz. Kekten daha cıvık koyu ayran kıvamlı bir karışım olacak. Oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletin. Peçetenin ufak bir parçasını sıvıyağ batırıp geniş bir tavanın içini iyice yağlayın. Orta ısılı ateşin üzerine oturtun.
Pankek karışımını tekrar karıştırıp, kaşığı daldırıp hamur doldurun. Sonrada yakın mesafeden kızgın tavaya kaşık kaşık ve aralıklı olarak dökün. Kızaran pankekleri bir spatula yardımıyla ters yüz edip öbür yüzünü de kızartın. Servis tabağına alıp üzerine ister bal gezdirin veya şokella sürüp ikram edin.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder