Çikolatalı Dondurma Tarifi
Malzemeler
2 litre süt
400 gram tozşeker
14 gram yerli sahlep
Yarım kg damla çikolata
Yarım su bardağı çikolata kreması
Yapılışı
Toz şeker ve sahlebi karıştırıp kenara alın. Sütü çelik bir tencereye alığ ağır ateşte yanan ocağa oturtun.
Sahlepli karışımı sürekli karıştırarak ve azar azar ekleyerek süte yedirin. Boza kıvamına gelince damla çikolatadan yarım çay bardağını kenara ay›r›p kalan karışıma ekleyin. Üzerine çikolata kremasını ilave edin. 10 dakika mpiflirip ocaktan alın. Oda s›caklığında da her 10 dakikada bir tahta kaşıkla yukarıdan aşağıya doğru kaldırıp havalandırarak soğutun. Uygun bir çelik kaba alın. Üzerini streçleyip derin dondurucuya koyun. Her saat başı karıştırarak 6 saat süreyle derin dondurucuda bekletin. 6 saatin sonunda dondurmay› derin ondurucudan çıkarıp ayırdığınız damla çikolataları ekleyin ve tahta kaşıklaa karıştırın Üzerini düzeltip yeniden dondurucuya koyun. 24 saat sonra servis yapabilirsiniz.
Alıntıdır.
Etiketler:
çikolatalı dondurma,
DONDURMA - KREMALAR,
tarif
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder