Karagöz Tatlısı tarifi
Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudraşekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı ince kıyılmış fındık
Şerbet için: 500 gram tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı vanilya
Bulamak için: 1 su bardağı file fındık
Yapılışı
Öncelikle şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Vanilyayı ekledikten sonra karıştırın ve şerbeti soğumaya bırakın. Diğer taraftan derin bir kasede sıvıyağ, yumurta, yoğurt, pudraşekeri, kabartma tozu ve un ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparın. Bu parçaya kakao ekleyin ve fındığı da katıp, yoğurun. Sade hamuru merdane ile açın. Kakaolu hamuru rulo yapıp, sade hamurun kenarına koyun ve beraber sarın. Bir parmak kalınlığında kesin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tepsinin üzerini örtün ve 4 saat dinlendirin. Fındığa bulayıp, servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder