Egeli Taze Börülce Tarifi
Malzeme listesi
• 1 kg taze börülce
• 1 adet kırmızı kuru soğan
• 2 adet orta boy domates
• 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
• Varsa 2-3 yemek kaşığı tulum peyniri
Sosu için;
• 3 diş sarmısak
• 1 adet limonun suyu
• 6 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı kuru fesleğen, kuru nane
Hazırlanışı
Taze börülcelerin uçlarını fasulye gibi kesip kılçıklarını ayıklayın. Bütün olarak ya da ortadan ikiye bölünmüş şekilde kaynayan bol tuzlu suda 20-25 dakika, iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğuk sudan geçirip tekrar süzdükten sonra servis tabağına alın.
Kırmızı soğanı soyup ortadan ikiye böldükten sonra ince halkalar halinde doğrayın. Üzerine biraz tuz atıp elinizle ovalayarak yumuşatın.
Soyduğunuz domatesleri tavla zarı formunda doğrayın. Soğan ve domatesi servis tabağındaki börülcelerin üzerine aktarıp karıştırın. Üzerine incecik kıydığınız dereotunu ve varsa tulum peynirini serpiştirin.
Sosu hazırlamak için dövülmüş sarmısakları, zeytinyağını ve limon suyunu küçük bir kâseye koyun. Bir taraftan çatalla çırpmaya devam ederken, tuz, fesleğen ve naneyi serpin.
Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip karıştırın. Soğuk olarak servise sunun.
İsterseniz bu salataya ebegümeci, kuzukulağı gibi taze otlar da katabilirsiniz. İşte o zaman bu salata tam bir Ege salatası olacaktır.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder