Mantar Kavurması (Rize) Tarifi

Malzeme listesi - 500 gr taze kültür mantarı (Bulabilirseniz yöresel mantar kullanın.) - 4 yemek kaşığı sıvıyağ - 2-3 adet orta boy kuru soğan - 2-3 adet yeşil sivri biber - Varsa 1-2 adet orta boy domates - 1 çay kaşığı tuz, karabiber - 1 demet maydanoz Hazırlanışı Mantarları yıkayıp süzdükten sonra uzunlamasına ikiye ya da üçe dilimleyin ve limon sıktığınız suda bekletin. Böylece mantarlar kararmayacaktır. Soğanları soyup ortadan ikiye böldükten sonra incecik yarımaylar halinde doğrayın. Biberlerin saplarını kesip tohumlarını ayıklayın ve önce uzunlamasına ikiye bölün, sonra da incecik yarımaylar halinde dilimleyin. Varsa domatesleri soyup küp küp doğrayın. Soğan ve sıvıyağı geniş bir tencereye koyun. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak en az 5-6 dakika, soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Biberleri ekleyip karıştırmaya devam ederek 2-3 dakika daha kavurun. Tuz ve karabiberi katıp domatesi ilave edin. Domates kullanmayacaksanız 4 çay kaşığı domates salçası kullanın. Mantarları da süzüp tencereye aktardıktan sonra yüksek ısılı ateşte, sürekli karıştırarak mantar suyunu verip çekinceye kadar, 7-8 dakika kavurun ve ocaktan alın. İncecik kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak sıcak servise sunun. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder