Tulumlu Ispanaklı Börek Tarifi
Süt, yoğurt ve sıvıyağı döküyoruz.
Yumurtanın akını katıyoruz.
Elimizle mayayı ezerek
karıştırıyoruz.
Malzeme Listesi
4 Su B. Un
Yarım Pk. Yaş Maya
1 Çay B. Sıvıyağ
1 Çay B. Yoğurt
1 Çay B. Süt
1 Yumurta Akı
Tuz
Su
İç Harcı İçin:
Yarım Kg Ispanak
1 Kase Tulum Peyniri
50 Gr. Beyaz Peynir
2 Diş Sarımsak
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı
Çörekotu
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Mayayı ortasına koyuyoruz. Süt, yoğurt ve sıvıyağı döküyoruz. Yumurtanın akını katıyoruz. Elimizle mayayı ezerek karıştırıyoruz.
Unun etrafına tuz serpiyoruz. Gerekirse biraz su koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Mayalanması için dinlendiriyoruz.
İç harcı için, ıspanakları doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz. Tuz ve karabiber serpiyoruz. Sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz. Kavrulduktan sonra altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamuru 2 bezeye bölüyoruz. Oval bir şekilde hamurları merdane ile açıyoruz. Açılan hamurları boyutuna göre kesilmiş yağlı kağıdın üzerine koyuyoruz.
Kenarlarına şeritler kesiyoruz. Orta kısmına ıspanaklı harçtan koyuyoruz. Peynirleri üzerine rendeliyoruz. Kestiğimiz şeritleri ortaya doğru örgü şeklinde kapatıyoruz.
Yağlı kağıttan tutup fırın tepsisine koyuyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz. Biraz daha mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder