Baharatlı Tavuk Ciğeri Kızartması Tarifi
Malzemeler (4 kişilik)
1 kg tavuk ciğeri
Yarım su bardağı beyaz un
Yarım su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
yapılışı;
Ciğerler iri kuşbaşı halinde doğranacak. Ardından tüm baharatlar beyaz un ve galeta ununun içine katılıp karıştırılacak. Ciğerler yıkanıp iyice süzüldükten sonra, bu unlu karışımın içine atılıp, her tarafı unla kaplanana kadar harmanlanacak. Daha sonra kızgın yağın içine atılıp, kızartılacak. Geniş bir tabakta, istenirse kızarmış patatesle karışık servis edilebilir.
Alıntıdır.
Etiketler:
CİĞER,
tarif,
tavuk,
TAVUK - HİNDİ vs..,
tavuk ciğeri kızartması
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder