Baharatlı Tavuk Ciğeri Kızartması Tarifi

Malzemeler (4 kişilik) 1 kg tavuk ciğeri Yarım su bardağı beyaz un Yarım su bardağı galeta unu 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı köri 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kimyon Tuz Kızartmak için sıvı yağ yapılışı; Ciğerler iri kuşbaşı halinde doğranacak. Ardından tüm baharatlar beyaz un ve galeta ununun içine katılıp karıştırılacak. Ciğerler yıkanıp iyice süzüldükten sonra, bu unlu karışımın içine atılıp, her tarafı unla kaplanana kadar harmanlanacak. Daha sonra kızgın yağın içine atılıp, kızartılacak. Geniş bir tabakta, istenirse kızarmış patatesle karışık servis edilebilir. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder