Pul Biberli Buğday Çorbası

6 Kişilik Malzemeler 1 su bardağı buğday Yarım su bardağı nohut 1 tatlı kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı 1’er tatlı kaşığı Ülker Ducros Kırmızı Pul Biber ve Ülker Ducros Nane 1 su bardağı et suyu 6 su bardağı su Tuz Yapılışı Buğday ve nohudu akşamdan ayrı ayrı ıslatın. Ertesi gün haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin ve unu ekleyin. Kısık ateşte 2-3 dakika kavurun. Et suyu ve suyu katıp, kaynayana kadar karıştırın. Buğday, nohut ve tuzu ekleyip, 15 dakika daha kaynatın. Bir tavada erittiğiniz tereyağına Ülker Ducros Nane ve Ülker Ducros Kırmızı Pul Biber'i ilave edip, çorbanın üzerine gezdirin. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder