Bezelye Çorbası

Malzemeler 2 su bardağı tane bezelye 1 adet kemikli tavuk göğsü 6 su bardağı su 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 adet limonun kabuğu ve suyu 1 su bardağı krema 2 adet yumurta sarısı Bir tutam muskat 5-6 adet tane karabiber Bir tutam tozşeker Yarım demet kıyılmış dereotu, tuz Yapılışı SUYU kaynatıp kemikli tavuk göğsünü 25 dakika kaynatın. Tereyağını ayrı bir tencereye alıp, küp doğranmış soğanı pembeleşene dek kavurun. Tavuğu tencereden alıp, suyunu soğanların üzerine ekleyin. Bezelyeyi ilave edip, 20 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Diğer taraftan tavuk etinin kemiğini ayırıp irice doğrayın. Daha sonra tencereye ekleyin. Limon kabuklarının beyaz kısımlarını temizleyip çok ince şeritler halinde kıyın. Limon kabuklarının üçte birini ayırın. Kalanını bir kaba alıp üzerine limon suyu, krema, yumurta sarısı, muskat, tuz, karabiber ve şeker ekleyin. Kaynamakta olan tavuk suyundan bir kepçe alarak terbiyeyi açın. Daha sonra ocaktaki çorbaya ekleyip karıştırın ve hemen altını kapatın. Kıyılmış dereotu ve ayırdığınız limon kabukları ile süsleyerek servis yapın. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder