Fırında Kuzu Pirzola Tarifi

Malzemeler 1 kg kuzu pirzola 4 adet olgun domates 3 adet yeşil biber (acı veya tatlı) 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 yemek kaşığı kekik Yapılışı • Kasapta hazırlattığınız kuzu pirzolaları bir tepsiye dizin, üzerine zeytinyağı gezdirin ve 200 derecede ısıtılmış fırında, 10-15 dakika kadar, pişirin. • Domatesleri ve biberleri yıkayıp, halka şeklinde dilimleyin. Pirzolalar hafif suyunu çekmeye başlayınca, tepsiyi fırından alın ve üzerlerini, dilimlenmiş domates ve biberle kaplayın. Daha sonra tepsiyi tekrar fırına koyun, 20-30 dakika daha pişirin (etler ve sebzeler yumuşayıp, suyunu çekene kadar). •Tepsiyi fırından çıkarmaya yakın, pirzolaların üzerine kekik serpin. Daha sonra mevsim salatası ile servis yapın. Not: • Bu yemeğe tuz ve karabiber eklenmez! Ancak arzu edenler, yerken az miktarda ilave edebilirler. • Yaz ve sonbahar aylarında domates ve biberle yapılan bu tarifi, diğer mevsimlerde sade olarak da uygulayabilirsiniz. • Bu tarif, aynı şekilde dana biftek ile de yapılabilir. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder