Dondurmalı Vişne Tatlısı Tarifi

Malzemeler:(6-8 kişilik) 125 gram margarin 1 su bardağı un 2 su bardağı tozşeker 500 gram vişne Üzerine: Vanilyalı dondurma yapılışı: Oda sıcaklığında margarini bir kaba aktarın. Üzerine un ve 1 su bardağı tozşekeri katıp, iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru derin dondurucuya alın. Bu arada vişnelerin saplarını ayıklayın. Isıya dayanıklı cam bir kaba sıralayın. Üzerine kalan 1 su bardağı tozşekeri serpin. Ardından donmuş hamuru rendeleyip, vişnelerin üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Ilınan tatlıyı dilimleyerek, dondurma ile birlikte servis yapın. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder