Fırında Pazılı Çipura

Malzemeler 2 adet çipura Kristal kayatuzu, karabiber (ağız tadına göre) 10-15 adet pazı yaprağı (körpe) İkişer, üçer dal taze biberiye, nane, kekik, fesleğen 1 adet limon (ince halka şeklinde dilimlenmiş) Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı Fırında Pazılı Çipura Yapılışı 1. Çipuraların içini temizleyin, pullarını kazıyın. Yıkayın, tuzlayıp biberleyin ve bir kenarda dinlenmeye bırakın (5-10 dakika). 2. Isıya dayanıklı cam bir tepsiyi yağlayın. Pazı yapraklarını yıkayın, saplarını kesin ve yaprakların yarısını yağlanmış tepsiye döşeyin. 3. Taze nane, kekik, biberiye, fesleğen dallarını yıkayın ve çipuraların karın boşluklarına koyun, daha sonra çipuraları tepsideki pazı yapraklarının üzerine yatırın. 4. Balıkların altına, üstüne ve karın boşluklarına limon dilimlerini yerleştirin. En üste zeytinyağı gezdirin ve kalan ikinci yarı pazı yapraklarını döşeyin. Tepsiyi önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verin, balıkları pişirin (kolayca çatal saplanıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dakika). 5. Balıklar pişince tepsiyi fırından alın, sıcak servis edin. Not: • Bu tarifi çipura yerine mevsimine göre lüfer, mercan, karagöz gibi balıklarla da uygulayabilirsiniz. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder