Hellimli Tel Kadayıf

Malzemeler 300 gram tel kadayıf 350 gram hellim peyniri Yarım demet maydanoz 3 adet yumurta Yarım kg süt Yarım su bardağı sıvıyağ Yapılışı 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile tel kadayıfı didin. Kadayıfın yarısını yağlanmış fırın tepsisine bastırarak döşeyin. Başka bir kabın içinde yumurtaları çırpın. Sütü ekleyip tekrar çırpın. Son olarak kalan sıvıyağı ekleyip karıştırın. Karışımın yarısını kadayıfın üzerine gezdirin. Hellim peynirini rendeleyin. Kıyılmış maydanozu peynire ekleyip karıştırın. Peynirli karışımı kadayıfın üzerine yayın. Kalan kadayıfı peynirin üzerine döşeyin. Ayırdığınız sütlü karışımı kadayıfın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder