Tulumba Tatlısı Tarifi

Malzemeler 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin 5 kahve fincanı su Yarım çay kaşığı tuz 5 kahve fincanı un 4 adet yumurta Kızartmak için: Sıvıyağ Şerbet için: 4 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su Yarım limonun suyu Yapılışı Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin. Daha sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Hamur için tereyağı veya margarini bir tencereye alıp, eritin. Suyu ekleyip, kaynatın. Su kaynayınca unu azar azar ilave edin ve tahta bir kaşıkla karıştırarak, tencerenin ortasında toplanmaya başlayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Soğuyunca yumurtaları teker teker kırarak, yedirin. Tuzu ekleyip, yoğurun. Hazırlanan hamuru bir krema torbasına doldurun ve kızdırılmış bol sıvıyağa baş parmak kalınlığında sıkın. Orta ateşte tavayı sallayarak hamurları kızartın. Kızaran hamurları kevgirle çıkarın ve bir kenarda bekleyen soğuk şerbetin içine atın. Şerbeti çekince kevgirle alıp, servis tabağına çıkarın. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder