Kolay Sarıyer Böreği Tarifi
Malzemeler
4 adet yufka
1 su bardagı süt
1 çay bardagı sıvıyag
1 adet yumurta
iç malzemesi:
300 gr.kıyma
bol miktarda kuş üzümü
4-5 adet kuru sogan
az miktarda sıvıyag
tuz,karabiber,pulbiber
Yapılışı
Kuş üzümlerini yıkayıp ılık su içinde bir süre bekletiyoruz.Kuru soganlarımız soyup robottan geçiriyoruz ve sıvıyag içinde kavuruyoruz.Sonra içine kıymayı ekliyoruz.Kıymamız suyunu salıp çekince baharatlarını ve üzümünü ekliyoruz.Ve bir kere karıştırdıktan sonra altını kapatıp ılınmaya bırakıyoruz.
Ayrı bir yerde süt,yag ve yumurtayı çırpıyoruz.1.yufkamızı tezgaha seriyoruz.Üstüne yumurtalı karışımımızdan her tarafını ıslatacak şekilde sürüyoruz.Ve yufkayı ortadan ikiye katlıyoruz(yani D şekli alacak).Ve yufkanın geniş tarafına kıymalı içten koyuyoruz.Kenarlarını içe dogru katlayıp sıkıştırarak rulo şeklinde sarıyoruz.Ve yaglı kagıt serilmiş tepsiye diziyoruz.İsterseniz bu aşamada dilimleyebilirsiniz.Ama bence bütün pişirmek daha güzel.Yufkanın üstüne yumurat yag karışımından sürüyoruz.Bütün yufkalar için ayrı işlemi uyguladıktan sonra önceden 180 C ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Fırından çıkardıktan sonra ılınmaya bırakıyoruz.Ve sonra dilimliyoruz.
Afiyet olsun.
Alıntıdır.
Etiketler:
börek,
BÖREKLER,
kolay sarıyer böreği,
sarıyer,
tarif
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder