Mısır Çorbası Tarifi

Malzemeler 2 koçan mısır 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı süt 2 çorba kaşığı mısır unu 5 su bardağı su Tuz, karabiber Üzerine: 1 tatlı kaşığı tereyağı, pulbiber Yapılışı MISIRLARIN tanelerini bir bıçak yardımıyla sıyırarak çıkarın ve bir kaseye alın. Tereyağını tencerede eritin ve sütü katın. Kaynayınca mısır ununu ilave edip, topaklanmaması için 1-2 dakika çırpın. Tane mısır ve suyu ekleyip, kısık ateşte 20 dakika pişmeye bırakın. Ocağın altını kapattıktan sonra tuz ve karabiberini ayarlayın. Üzeri için bir tavada tereyağını eritip, pulbiberi yakın ve çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder