İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler
2 çay bardağı irmik
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
100 gram tereyağı
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Bir buçuk su bardağı tozşeker
Yapılışı
SU ve sütü bir tencereye alıp kaynatın. Diğer taraftan tereyağını eritip dolmalık fıstığı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine irmiği ilave edin. İrmiğin rengi dönüp koyulaşınca, kaynayan su-süt karışımını üzerine ekleyin. Tozşekeri ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Daha sonra arzunuza göre kalıplarla şekillendirerek servis yapın.
Alıntıdır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder