Paskalya Çöreği Tarifi


Malzemeler Yarım kg un 1 kahve fincanı toz maya 1 çay bardağı ılık su 2 adet yumurta 2 çorba kaşığı margarin Yarım su bardağından biraz fazla pudraşekeri 1 çay kaşığı mahlep Bir tutam tuz Üzerine: 1 adet yumurta sarısı Yapılışı Unu bir kabın içine eleyip, ortasını açın. Mayayı koyup, ılık suyun yarısıyla iyice ezin ve 2 dakika bekleyin. Ardından üzerine 2 adet yumurtayı, margarini, pudraşekerini ve mahlebi ekleyin. Kalan suyu ve tuzu koyup hamuru, kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Üzerini örtüp ılık bir yerde 15 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru üç parçaya bölün. Bu parçaları, kenarları ince, ortası kalın çubuklar haline getirin. Sonra üç çubuğun uçlarını birleştirip diğer kısımları gevşekçe saç örgüsü şeklinde sarın. Hafifçe yağlanmış tepsiye alıp, 10 dakika daha dinlendirin. Fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder