Tavuklu Mantı Tarifi

Malzemeler Yarım kg un 1 adet yumurta Yarım çay bardağı sıvıyağ Yarım çay bardağı yoğurt Bir tutam tuz İçi için: 3 adet tavuk budu 5 su bardağı su 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 adet soğan 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı tavuk suyu Tuz, karabiber Üzeri için: 3 su bardağı tavuk suyu Yarım kg yoğurt 3 diş sarmısak 1 çorba kaşığı tereyağı Pulbiber Yapılışı Öncelikle iç harç için tavuk butunu haşlayın. Soğuduktan sonra elinizle didikleyin. Sıvıyağda ince kıyılmış soğanı pembeleştirin. Yıkanmış pirinci ilave edip hafif kavurun. Tavuk suyunu katın ve kısık ateşte pişirin. Pişen pilavın içine tavuk etini, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Diğer tarafta hamur için, unu bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ, yoğurt ve tuz katıp yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru 4 parçaya ayırın ve her birini mantı hamuru inceliğinde açın. Açtığınız hamurlardan bir çay bardağının ağız kısmı ile yuvarlaklar kesin. Ortalarına hazırladığınız iç harcı paylaştırın. Kenarlarından büzerek bohça şekli verin. Hazırladığınız mantıları fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Tepsiyi fırından çıkarıp mantıların üzerlerine 3 su bardağı kaynar tavuk suyu gezdirin. Yeniden fırına verip 5 dakika tutun ve servis tabağına alın. Üzeri için yoğurt ve dövülmüş sarmısağı karıştırın. Bu karışımı mantının üzerine boşaltın. Kızdırılmış pulbiberli tereyağını yoğurdun üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder