Fırında Mantı
Malzemeler
12 adet baklavalık yufka
250 gram kıyma
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurtanın akı
1’er tatlı kaşığı karabiber ve tuz
Sos için: 500 gram yoğurt
2 diş sarmısak
Üzeri için: 2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pulbiber
Yeteri kadar nane
Yapılışı
HARÇ için kıyma, rendelenmifl soğan, kıyılmış maydanoz, yumurta akı, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp, kenara alın. İki adet yufkayı üst üste koyup, kenarını 2 cm katlayın ve harçtan 2 çorba kaşığı yerleştirin. Yufkayı rulo şeklinde sarıp, küçük küpler halinde kesin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Mantıları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirip, servis tabağı alın. Üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün. Tereyağında yakılmış pulbiber gezdirip, nane serpiştirin ve servis yapın.
Alıntıdır.
Etiketler:
fırında,
fırında mantı,
MAKARNA - MANTI vs.,
mantı,
tarif
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder