Yayla Çorbası

Malzemeler: 1 çay bardağı kırık pirinç 1 yumurta 2 su bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı un Tuz 2 çorba kaşığı tereyağı İki çorba kaşığı kuru nane Yapılışı: Pirinci 3 su bardağı su ile ateşe koyun. Yumuşayana kadar haşlayın. Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, un ve 1 su bardağı suyu iyice çırpın. Tenceredeki sıcak pirinç haşlama suyuyla ılıştırın. Bir yandan da karıştırarak tencereye ilave edin. Karıştırmayı sürdürerek bir taşım kaynatın. En son tuzunu ilave edin. Tereyağını kızdırıp naneyi ekleyin. Hemen ateşten alın.Dilerseniz naneli yağı yayla çorbasına katın, karıştırın. Dilerseniz çorbayı tabaklara olduğu gibi koyun, üzerine naneli yağı gezdirin. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder