Bulgur Pilavı Tarifi

Malzemeler: 500 gr.pilavlık bulgur 3 yemek kaşığı tereyağ 2 orta boy soğan 2 çarliston biber 3 domates 5 su bardağı sıcak su 3 tutam tuz 2 tutam karabiber Bulguru bol suda yıkayın ve süzün. Soğanları ufak küpler halinde doğrayın. Biberleri ince kıyın. Domatesleri kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Ufak ufak doğrayın. Tereyağını bir tencerede eritin. Soğanları ilave ederek pembeleştirin. Bulguru da ekledikten sonra yaklaşık 5 dakika karıştırın. Domates ve biberleri ilave edin. Tuz ve karabiberi koyun. Kaynamış suyu bulgura ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın. Bulgur pişip göz göz olana kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra kapağın altına bir bez örterek kapalı olarak 15 dakika dinlendirin. Bir kaşıkla dıştan içe karıştırın. Kapağını kapatarak 5 dakika daha demlendirin. Sıcak olarak servis edin. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder