Güveçte Kuru Fasulye
Malzemeler:
2 su bardağı kuru fasulye
10 su bardağı su (haşlamak için)
4 çorba kaşığı tereyağı
1 büyük kuru soğan
2 domates
2 dolmalık biber
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz
150 gr. pastırma
4,5 su bardağı sıcak su
Kuru fasulyeyi bir gece önceden soğuk suda ıslatın. Ertesi gün süzüp,10 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sonra süzgeçe alın ve fasulyenin gazının iyice gitmesi için sıcak sudan geçirip süzün. Soğanları ufak doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük küçük doğrayın. Biberin saplarını ve çekirdeklerini çıkarıp ince ince kesin. Domates ve biberin birazını güvecin üstüne koymak için ayırın.
Tencerede tereyağını eritin. Soğanları koyup pembeleşene kadar kavurun. Domates,biber ve sulandırılmış domates salçasını ilave edip bir kaç dakika pişirin. Haşlanmış fasulyeleri,6 su bardağı sıcak suyu ilave edip karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Fasulye biraz pişince pastırmaları ekleyin. 1,5 çay kaşığı tuzu koyun.
Pişen yemeği alabilecek büyüklükte bir güveci ocağın üzerinde ısıtın. Pastırmalı kuru fasulyeyi kaynar durumda güvece koyun, üzerine ayırdığınız domates ve biberleri yerleştirin.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kapağı kapalı olarak 10-15 dakika sonra kapağı açık olarak 5-10 dakika daha pişirin.
Alıntıdır.
Etiketler:
BAKLAGİLLER,
güveç,
güveçte kuru fasulye,
kuru fasulye,
tarif
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder