Hindi Tandır

Malzemeler: 1 parca kemiği üzerinde hindi but ve kalça 1 adet 4’e bölünmüş büyük kuru soğan 8-10 adet sarımsak 8-10 adet taze dal kekik 1 adet iri küp doğranmış patates 1 iri doğranmış havuç Tuz – karabiber Zeytinyağı Yarim çay bardağı su Hindi etinin üzerine bıçağınız ile küçük çizikler atın. Zeytinyağı tuz ve karabiber ile hindi etinin her yerini iyice ovuşturun. Soğanı 4e bölün, sarımsaklar, havuç,patates ve taze kekik dalları ile birlikte hindinizin üzerine su serpin ve fırın tepsisine alın , üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Daha önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Sonra fırın derecenizi 180’e düşürün ve 1 saat de bu şekilde pişirin. Daha sonra üzerindeki folyoyu çıkartın ve 30 dakika kadar daha 160 derecede pişirin ve üzerini kızartın. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder