Kadırga Pilavı Tarifi
Malzemeler:
1,5 su bardağı pirinç
100 gr. tereyağı
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı badem1 çorba kaşığı tuzsuz antepfıstığı
2 orta boy domates
1 avuç dereotu
Tuz-karabiber
Beşamel sos için;
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
40 gr. taze kaşar peyniri
Yarım saat öncesinde ıslattığınız pirinci süzün.
Antepfıstıklarını ve bademleri 5 dakika kaynar suda haşlayıp,kabuklarını soyun.
Tencerede suyu kaynatın.Kuşüzümü,badem,antepfıstığı,küp doğranmış domates,dereotu,tuz ve karabiber ekleyin.
Başka bir tencerede tereyağını eritin.Pirinçleri ekleyip kavurun.
Piriçler kavrulunca domatesli karışımı ekleyin.Kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye bırakın.Pilav suyunu çekince güveç kabına alın.
Beşamel sosunu hazırlamak için,1 çorba kaşığı tereyağını eritip,unu rengi dönene kadar kavurun ve sütü ekleyin.Tuzunu ve karabiberini koyun.Koyulaşınca ocaktan alıp yumurta sarısını ilave ederek pilavın üzerine dökün.Rendelenmiş kaşar peyniri serpip,önceden 200 derecede ısıtılmış fırında peynir eriyene kadar pişirip servis yapın.
Alıntıdır.
Etiketler:
kadırga pilavı,
PİLAV - BULGUR,
tarif
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder