Hurmalı Mozaik Pasta

Malzemeler: 250 gr. tereyag 2 paket pötibör bisküvi 8-10 yemek kaşığ toz kakao 8 kaşığı pudra sekeri 2 yumurta 10-15 adet hurma 3 avuc iç antep fistic Bir tencerede 250 gram tereyağını eritin ve ateşten alın. Üzeri köpüklenirse köpüğünü ayırın. Bisküvileri un ufak etmeyecek sekilde küçük küçük kırın.Tereyağına,kakao ve pudra şekerini ekleyip karıştırın. Sonra 2 yumurtayı kırın ve tekrar karıştırın.Bisküvileri , küçük parçalara ayırdığınız hurmaları ve antep fıstığını ilave edip ,bisküviler kakaoyla bulanana kadar karıştırın. Derin dondurucuya atacağınız kaba yağlı kağıt veya stretch serin. Karışımı içine boca edin ve iyice bastırın. Kağıdın kenarlarını da üzerine kapatip 2 elinizle iyice kalıbın şeklini verin. Üzerini kapatıp derin dondurucuda 1-2 saat bekletin. İçinde çiğ yumurta olduğu için ,tabaklara servis ettikten sonra erimeden hemen tekrar buzluğa kaldırın. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder