Kağıt Kebabı

Malzemeler: 500 gr. kuşbaşı dana eti 2 havuç 2 patates 1 su bardağı bezelye 20 arpacık soğanı 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 2 domates 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı kekik Tuz-karabiber Bir tencerede zeytinyağını kızdırın.Arpacık soğan ve kuşbaşı etleri 2-3 dakika soteleyin.Salça ve su ekleyip,kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Patates,domates ve havuçları küp şeklinde doğrayın ve etlere ilave edin.Sebzeler yumuşayınca bezelye,tuz ,karabiber ve kekik ekleyin ve 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Yağlı kağıttan 4 parça dikdörtgen şeklinde kesin. Yemeği kağıdın ortasına paylaştırıp kenarlarını ortasına doğru katlayın.Kenarlarını da katlayıp paket haline getirin ve kat yeri altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Kağıtların üzerini ıslatıp 190 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder