Ramazan Pidesi
Malzemeler:
2 bardak un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı yaşmaya
1 tutam tuz
Üzeri için
Çörek otu
Sıvıyağ
Su
2 bardak un;maya, tuzu bir kaba alın.extra yarım bardak unu kenarda tutun.ekleyebilirsiniz.Suyun ilk etapta yarısını una ilave edin ve yoğurun.Yumuşak bir kıvam için gerekirse un ve su ekleyebilirsiniz.Sonra hamuru tezgaha alın ve 5-10 dakika yoğurmaya devam edin.Bir kabın tabanına un serpin.Hamuru koyun ve üstüne tekrar un koyun.Üzerine nemli bez koyarak 1-2 saat bekletin.Hamuru kaptan alıp bir 20 dk da tezgahta bekletin.
Tezgaha un serperek biraz daha hamura kıvam verin.Elinizle pide şekline getirin.Üzerine su,zeytinyağı sürün ve çörekotu serpin.
Kızarana kadar pişirin.
Etiketler:
EKMEKLER,
pide,
ramazan pidesi,
tarif
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder