Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Malzemeler: 30 adet kuru patlıcan İç harç 500 gr az yağlı kıyma 5 adet ezilmiş sarımsak 1 su bardağı yıkanmış pirinç ½ su bardağı ıslanmış bulgur 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası 1 tepeleme yemek kaşığı acı biber salçası 2 kaşık nar ekşisi 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı kadar acı pul biber 1 tutam kimyon 1 dolu tutam kuru nane Aldığı kadar su Sos için 1 litre kaynamış su 2 kaşık domates salçası 4-5 kaşık Ayçiçek yağı Üzeri için Süzme Yoğurt Taze nane Pul biber Tereyağ * Patlıcanları kaynar suda 3-4 dakika kadar haşlayın, çok yumuşamasın çok da diri kalmasın, hemen çıkartıp soğuk suya sokup pişmesini durdurun * Bütün harç malzemesini bir kaba koyun ve iyice yoğurarak harmanlayın * Patlıcanların içini bu harçla doldurun ancak tam ağzına kadar doldurmayın, üzeri 1, 1 buçuk parmak boş kalacak şekilde doldurmaya özen gösterin * Tencereye ağızları üst üste gelip birbirini kapatacak şekilde dışarıdan içeriye doğru dizin * Ayrı bir kapta kaynar suda domates salçasını eritin, dolmaların üzerini kapatacak şekilde tencereye ekleyin. * Ayçiçek yağını da tencereye ekleyin, üzerine 1 tabağı ters kapatın ve 50- 60 dakika kadar kısık ateşte tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin * Bir tavada tereyağını eritin, köpüklenirken ateşten alın ve pul biberi ekleyin hafif karıştırın, Dolmaların üzerine önce yoğurt sonra ince kıyım nane ve en üste bu sosu dökerek servis edin. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder