Pazılı Mercimek Tarifi

Malzemeler: 1 demet pazı 1 çay bardağı yeşil mercimek (ıslatılmış ) 1 adet soğan 3-4 kaşık zeytinyağı 1,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz-karabiber 1 çay kaşığı pul biber Mercimekleri bir gece evvelden ıslatın veya az haşlayın. Soğanı küp küp doğrayın. Pazıyı dallarıyla birlikte yıkayın ve doğrayın. Bir tencereye zeytinyağı,soğan ve pazıyı koyun ve 1 – 2 çevirin. Sonra domates salçasını,mercimeği,tuz ve pul biberi ekleyin. Orta ateşte üstü kapalı olarak mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurt ile servis edebilirsiniz. Alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder